İçeriğe geç

Kafes’in 54 kişilik listesindeki notları ne ?

Nisan 16, 2010

‘Kafes’, ‘Poyrazköy’ ve ‘Balyoz’ şüphelileri aynı “görevlendirme” listesinde çıktı. Kafes klasörlerindeki liste, ordunun önemli kademelerinde yer almış 54 kişiden oluşuyor. İsimlerin yanındaki notlar dikkat çekici:

Yanına el yazısıyla notlar düşülen liste Kafes delil klasörlerinde yer alıyor. 4 Koramiral, 6 tümamiral, 8 tuğamiralin adı var. 3 sayfalık liste toplam 54 kişiden oluşuyor.

Tamamı rütbeli asker. Belgede komutanların görev yerleri iletişim bilgileri ve elektronik posta adresleri var. Ama asıl önemli bölüm en sağdaki “not” başlığı altında el yazısıyla yazılanlar.

“DENİZ CUNTASI”

Notlar “Deniz Cuntası” iddiasını doğruluyor. Öyle ki hangi terör örgütleri ile kim temas edecek, misyonerlik faaliyetlerinde kim görev alacak, örgüte kim adam kazandıracak, hepsi tek tek not edilmiş.

İşte o notlardan bazıları… Listenin en tepesinde Kafes sanığı komutanlar var.

kullan

Listede Balyoz şüphelisi bazı amirallerin de adı geçiyor. İddialara göre bu notlar cunta yapılanmasını deşifre etmeye yeterli. Zira Ergenekon’un DHPK-C ile bağlantısına ait notlar da dikkat çekiyor.

El yazısı belgeye göre marjinal sol gruplar ve misyonerlik faaliyetlerinden amiral ve albay düzeyindeki komutanlar sorumlu…

kullan

Görevlendirme listesinde, Ergenekon’un istihbarat ve medya faaliyetleri de not edilmiş. İddia edilen cuntanın medyayı nasıl yönlendirdiği sorusu bu 3 sayfalık belgeyle cevap buluyor.

kullan

(Samanyoluhaber.com)

Tuğamiral: Konuşursan savcılara kelleni gönderirim

MELİK DUVAKLI ve DİLEK HAYIRLI’nın haberi

Kafes Eylem Planı ile ilgili iddianamenin 6 klasörden oluşan ek delil klasörleri, önceki gün avukatlara dağıtıldı.

Klasörlerde davanın sanıklarından Mayın Filo Komutanlığı’nda sivil memur olan Tanju Veli Aydın’ın polise ve savcılara verdiği ifadeler de bulunuyor. Aydın, Tuğamiral Türkmen’in kendisine iki kâğıt imzalatmaya çalıştığını ancak reddedince “İmzalamazsan tepsi içerisinde kelleni İstanbul savcılarına göndeririz.” tehdidinde bulunduğunu iddia ediyor.

Avukatlara dağıtılan Kafes iddianamesinin ek delil klasörlerinde çarpıcı bir iddia yer alıyor. Sanıklardan sivil memur Tanju Veli Aydın, görev yaptığı Balıkesir Mayın Filo Komutanlığı’nda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Tuğamiral Ahmet Türkmen tarafından ‘ölümle’ tehdit edildiğini öne sürüyor. Tuğamiralin kendisine, birinde ‘Ben bir şey bilmiyorum. Benim suçum yoktur.’ yazısının bulunduğu diğeri boş iki kâğıda imza atmasını istediğini savunan Aydın, imza atmayınca Tuğamiral Türkmen’in, “İmzalamazsan tepsi içerisinde kelleni İstanbul savcılarına göndeririz.” tehdidinde bulunduğunu belirtiyor.

Kafes Eylem Planı ile ilgili iddianamenin 6 klasörden oluşan ek delil klasörleri, önceki gün avukatlara dağıtıldı. Klasörlerde davanın sanıklarından Mayın Filo Komutanlığı’nda sivil memur olan Tanju Veli Aydın’ın polise ve savcılara verdiği ifadeler de bulunuyor. Daha önce istihbarat biriminde çalıştığını anlatan Aydın, polise müşteki sıfatıyla verdiği ifadede Tuğamiral Ahmet Türkmen’in 2009 yılı Temmuz ve Ağustos ayında Ergenekon davasında yargılanan 41 kişiyi Gölcük Donanma Komutanlığı’nın brifing salonunda topladığını, sivil giyimli subayla birlikte konuşmamaları konusunda kendilerini uyardığını vurguluyor. Milli sporcu ve 1988 Avrupa tekvando şampiyonu olan Aydın, şöyle devam ediyor: “Ahmet Türkmen Amiral, ‘Ben bir şey bilmiyorum. Benim suçum yoktur.’ yazılı ve bir de boş kâğıda imza atmamı istedi. Ben her ikisine de imza atmak istemedim. Bana ‘Biz sana zorla imza attırırız.’ dedi. Görev yaptığım bölümde istenmeyen adam oldum. Ergenekon davasında kısa süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye olduğum için benden gizli tanık olduğum konusunda şüpheleniyorlardı. Vermiş olduğum ifademin can güvenliği sebebiyle gizli kalmasını istiyorum.”

Tanju Veli Aydın, Ergenekon savcılarına verdiği ifadede ise Tuğamiral Türkmen’in kendisini, “Evrakları imzalamazsan tepsi içerisinde kelleni İstanbul savcılarına göndeririz.” diye tehdit ettiğini iddia ediyor. Tanju Veli Aydın, Kafes Eylem Planı’nda Özel Operasyon Komutanlığı bölümünde Marmara Bölge Komutanlığı başlığı altında 1. hücre elemanı olarak görülüyor. Dokümanlarda Aydın’a atfen, “DHKP-C’deki ekibini hazır hale getirsin. Malzemeler eski yerde.” ifadeleri kullanılıyor. Bu arada Aydın’ın “Ergenekon” soruşturması kapsamında gizli tanık olarak ifade vermek istediği ortaya çıktı. Ancak Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar, Aydın’ın davanın şüphelisi olmasını gerekçe göstererek, bu talebini reddetti. Ancak pişmanlık yasasından faydalanabileceği belirtildi.

İşçi Partili paşa, ‘Kafesçilere yardımcı olacaklar’ listesinde

Kafes Eylem Planı ile ilgili iddianamenin ek klasörlerinde yer alan gazeteci, asker ve akademisyenlerin fişlendiği dosyada ilginç bir isim dikkat çekti. Dosya içinde yer alan “İzmir ve civarındaki her konuda yardımcı olacaklar” isimli belgede İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Hava Korgeneral Yaşar Müjdeci’nin de ismi geçiyor. Müjdeci’nin isminin karşısına ise ‘Zaten tüm projelerde var’ notu düşülmüş. Müjdeci, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in en yakınındaki isimlerden biri. Atatürkçü Düşünce Derneği ve ulusalcıların tertiplediği tüm miting, eylem ve panellerde yer alan Müjdeci, topraklarının köy ağası tarafından gasp edildiği iddiası ile mücadele başlatan Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Sinan köyünü ziyaret ederek destek vermişti. İzmir Sivil Toplum Platformu adına geldiğini söyleyen Müjdeci Paşa, “Örgütlenin. İşçi Partisi ve Ulusal Kanal yanınızda.” diyerek köylüleri eyleme davet etmişti. Ancak daha sonra İzmir Sivil Toplum Platformu, Müjdeci’ye böyle bir görev vermediğini açıklamıştı.

Emekli korgeneral, katıldığı bir panelde ise darbe isteyenlerin Ergenekon soruşturmasından sonra sessiz kalmasından yakınmıştı. Müjdeci, “Eskiden günde 100’den fazla ‘Bu memleketin hali ne olacak, daha ne duruyorsunuz darbe yapsanıza!’ diye e-mailler alırdık. Şimdi herkes sustu. Kimse sesini çıkarmıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Tuğamiral İlğar, gizli bilgilere kadın kullanarak ulaşmış

Kafes Eylem Planı iddianamesindeki ek klasörlerde Çıkartma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar’a ait ifade tutanağındaki sorular dikkat çekti. İlğar’ın ifadesi talimatla İzmir Adliyesi’nde 16 Şubat 2009 tarihinde alındı. Kafes iddianamesinin sanıklarında ele geçirilen belgelerde İlğar’ın 2002-2006 yılları arasında tanıştığı sivil memur Zuhal Azeri ile çok gizli istihbarat bilgileri paylaştığı suçlaması yöneltiliyordu. Tuğamiral İlğar, Zuhal Azeri’yi tanıdığını söyledi, ancak suçlamaları reddetti.

Azeri’nin istihbarat başkanlığının ‘çok gizli’ evrak/dokümanlarına yetkisi olmamasına rağmen İlğar sayesinde istediği bilgiyi elde ettiği öne sürülüyor. İlğar’ın nüfuzunu kullanarak bilgi alan Azeri için şu değerlendirme yapılıyor: “İstihbarat Başkanlığı’nın çok gizli yazışmalarına hiçbir yasal yetki ve sorumluluğu olmamasına rağmen Dz. Kur. Alb. Fatih İlğar’ın tanımış olduğu inisiyatif doğrultusunda nüfuz ettiği…” Yine Planlama Şube Müdürlüğü’ndeki kozmik odaya konulmak üzere içinde çok gizli evrakların bulunduğu hard diskin şifresinin de Azeri’nin İlğar’ın ismini kullanarak aldığı belirtiliyor. Bunun yanında sivil memur Zuhal Azeri’nin, kadınlığını kullanarak her türlü personel hakkında İlğar’a bilgi taşıdığı ve istihbarat elemanı olarak çalıştığı da öne sürülüyor. Azeri’nin, İlğar’ın talimatıyla ilişki kurduğu İstihbarat Başçavuşu Tolga Atakan, İstihbarat Yüzbaşı Alper Bozbıyık ile İstihbarat Kurmay Binbaşı Gökhan Binzat’tan gizli bilgiler aldığı ifade ediliyor.

Kafes Eylem Planı’nın 5 kopyası var

Gayrimüslimleri hedef alan Kafes Eylem Planı’nın beş kopyasının olduğu ortaya çıktı. Bu bilgi, iddianamenin ek delil klasörlerinde yer alan ifade tutanaklarında geçiyor. Sanıklardan Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü’ye bu konuda ayrıntılı sorular sorulmuş. Savcılar sorgu sırasında iki komutana, “Kafes Operasyonu Eylem Planı isimli belgenin beş kopyasının bulunduğu tespit edilmiştir. Birinci kopyası Levent Bektaş’tan elde edilmiştir. Eylem Planı neden beş kopya düzenlenmiştir? Geriye kalan dört kopyası nerede? Kimde bulunmaktadır?” sorularını yöneltti. Böyle bir kopya hazırlamadıklarını öne süren komutanlar, iddiaları reddetti. Soruşturmanın iddianamesinde, eylem planının hayata geçirilmesi için talimat alınacak kişilerden biri olarak Koramiral Kadir Sağdıç gösteriliyor.

From → Güncel

Yorum Yapın

Yorum bırakın