İçeriğe geç

Fransa’da mahkeme eski bakana ceza kesmiş!

Mayıs 3, 2010

Fransa’da Cumhuriyet Adalet Mahkemesi’nin, yolsuzluktan suçlu bulunan eski içişleri bakanlarından Charles Pasqua’ya, ilerlemiş yaşı ve ülkeye hizmetlerinden dolayı mahkumiyet kararı vermediği ortaya çıktı.

Davada kararını Cuma günü veren mahkeme, bugün yayımladığı gerekçeli kararında, ”İlerlemiş yaşı ve Fransa’ya yaptığı hizmetler göz önüne alınarak, cezası tecil edildi” ifadesi kullanıldı.

Pasqua, 1993-1995 yıllarında bakanlık görevinde bulunduğu dönemle ilgili üç ayrı yolsuzluk iddiasıyla yargılandığı özel mahkemede, bir yıl tecilli hapis cezasını çarptırılmıştı.

Üç yargıç, altı milletvekili ve altı senatörden oluşan ”Cumhuriyet Adalet Mahkemesi”ndeki duruşmalar, 19 Nisanda başlamıştı.

Pasqua, kurduğu partinin yasa dışı yollardan finansmanıyla ilgili 2008 yılında açılan bir davada 18 ay tecilli hapis cezasına çarptırılmıştı.

Angola’ya yasal olmayan yollardan silah satışına ilişkin davada da geçen yıl bir yıl hapis cezası alan Pasqua, bu karara itiraz ederek temyize gitmişti. Pasqua (83), halen senatör olarak görev yapıyor.

From → Dünya

Yorum Yapın

Yorum bırakın