İçeriğe geç

Doğan Holding’ten 114.1 milyon TL zarar

Nisan 9, 2010

Doğan Holding A.Ş’nin 1 Ocak–31 Aralık 2009 faaliyet dönemi konsolide finansal sonuçlarına göre, Grubun 2009 yılı net satış gelirleri, faiz, amortisman ve vergi öncesi karı şöyle gerçekleşti:

Ana ortaklığa düşen dönem zararı 114,1 milyon lira olurken, 2009 yılında özellikle mevsimsel etkilerin yanı sıra, faaliyet gösterilen sektörlerde son çeyrekte görülen olumlu gelişmelerin de etkisiyle 2. yarı dönem satış gelirleri birinci yarının yüzde 19 üzerinde gerçekleşti.

Açıklamada, Grubun 2009 yılında da ana yatırım alanları olan enerji ve medya sektörlerindeki lider pazar konumlarını koruduğu, faaliyetlerini piyasa payı, likidite ve operasyonel etkinlik göstergeleri gibi temel performans ölçüleri çerçevesinde ana hedeflerine uygun olarak sürdürdüğü kaydedildi.

2009 yılı itibariyle, Grup bünyesinde istikrarlı bir büyüme politikası, girişim ve faaliyetlerini etkin bir biçimde sürdürmeye yönelik yeni bir kurumsal ve yönetsel yapılanma çalışması başlatıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

”Bu çalışma ile kurumsal yapının güçlendirilmesi, holding ve iştirak yönetimlerinin etkinleştirilmesi, konsolide karlılığın ve performansın artırılması amaçlanmaktadır. Doğan Holding’in, 2010 yılı hedefi dengeli sermaye yapısını korumak, iştiraklerin faaliyetlerinde operasyonel karlılık ve pazar konumu odaklı yönetim uygulamaları ile istikrarlı büyüme sağlayarak hissedarlarına değer yaratmaktır.”

From → Ekonomi, Medya

Yorum Yapın

Yorum bırakın