İçeriğe geç

Bu lezzetli karnıyarığı kızartmadan saymayın

Nisan 5, 2010

Karnıyarık, hem et hem sebze yemeği sayılır. Üstelik, patlıcanların kızartılmasını bir kenara koyarsanız, ağır kızartma yemeklerinden de sayılmaz. Yapımı kolay, lezzetli bir yemek.
MALZEME

6 adet patlıcan
300 gr. kıyma
3 adet domates
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1.5 kaşık margarin
6 adet sivri biber
1.5 bardak su
Bir miktar karabiber
Tuz
Kızartmak için yeterli miktarda yağ

YAPILIŞI

Patlıcanları başlarını kopardıktan sonra şerit şerit soyalım. Uçları ayrılmayacak şekilde ortadan ayıralım ve tuzlu suya koyalım.

Tuzlu sudan çıkarıp bir süre kurumaya bırakalım. Kuruladıktan sonra patlıcanları kızartalım.

Bu arada küçük doğranmış soğanları, margarinde pembeleştirelim. İçine kıymayı ilave edelim. Daha sonra tuz, karabiberini ekleyelim.

Küçük doğranmış domatesler ve kıyılmış maydanozu katıp suyunu çekene kadar pişirelim.

Sıra esas yemeğin şekilleneceği işleme geldi. Bu içleri patlıcanların ortalarına koyalım.

Üzerlerine bir dilim domates ve yeşil biberle süsleyin. 1.5 bardak suyla beraber yeterli miktarda tuzunu atalım.

Üzerini kapatıp pişirelim. Belli aralıklarla kontrol ederek, kısık ateşte 20 dakika ile 30 dakika arasında bir pişirme süresinden sonra karnıyarık servise hazır.

From → Yemek

Yorum Yapın

Yorum bırakın